Wyniki
Lp. |
Wskaźnik |
Jednostka |
Wartości |
Wartość dopuszczalna |
||
SUW Sportowa |
SUW Kamionka |
SUW Licze |
||||
WSKAŹNIKI MIKROBIOLOGICZNE |
||||||
1. |
Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
2. |
Enterokoki |
jtk/100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
3. |
Bakterie grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
4. |
Clostridium perfringens (łącznie z przetrwalnikami) |
jtk/100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
5. |
Ogólna liczba mikroorganizmów w 22±2°C po 72 h |
jtk/250ml |
0 |
0 |
0 |
100 |
|
WSKAŹNIKI ORGANOLEPTYCZNE I FIZYKOCHEMICZNE |
|||||
6. |
Amonowy jon |
mg/l |
0,2 |
0,08 |
0,2 |
0,50 |
7. |
Barwa |
– |
11 |
11 |
8,3 |
– |
8. |
Chlorki |
mg/l |
64 |
13 |
15 |
250,00 |
9. |
Mangan |
μg/l |
9 |
18 |
5,3 |
50,00 |
10. |
Mętność |
NTU |
0,4 |
0,5 |
0,2 |
1,00 |
11. |
Ogólny węgiel organiczny (OWO) |
– |
bez nieprawidłowych zmian |
bez nieprawidłowych zmian |
bez nieprawidłowych zmian |
— |
12. |
Stężenie jonów wodoru (pH) |
– |
7,6 |
7,4 |
7,5 |
6,5-9,5 |
13. |
Przewodność |
μS/cm |
812 |
645 |
692 |
2500,00 |
14. |
Siarczany |
mg/l |
2 |
37 |
40 |
250,00 |
15. |
Smak |
— |
akceptowalny |
akceptowalny |
akceptowalny |
— |
16. |
Sód |
mg/l |
124 |
37 |
12 |
200,00 |
17. |
Zapach |
— |
akceptowalny |
akceptowalny |
akceptowalny |
— |
18. |
Żelazo |
μg/l |
129 |
62 |
29 |
200,00 |
19. |
Akryloamid |
μg/l |
<0,03 |
<0,03 |
<0,03 |
0,1 |
20. |
Antymon |
μg/l |
0,1 |
0,2 |
0,2 |
5 |
21. |
Arsen |
μg/l |
<1 |
<1 |
<1 |
10 |
22. |
Azotany |
mg/l |
3 |
5 |
1 |
50 |
23. |
Azotyny |
mg/l |
<0,05 |
<0,05 |
0,09 |
0,5 |
24. |
Benzo(a)piren |
μg/l |
<0,0025 |
<0,0025 |
<0,0025 |
0,01 |
25. |
Bor |
mg/l |
0,9 |
0,4 |
0,06 |
1 |
26. |
Bromiany |
μg/l |
<3 |
<3 |
<3 |
10 |
27. |
Chlorek winylu |
μg/l |
<0,2 |
<0,2 |
<0,2 |
0,5 |
28. |
Chrom |
μg/l |
<1 |
<1 |
<1 |
50 |
29. |
Cyjanki |
μg/l |
<5 |
<5 |
<5 |
50 |
30. |
1,2-dichloroetan |
μg/l |
<1 |
<1 |
<1 |
3 |
31. |
Epichlorohydryna |
μg/l |
<0,05 |
<0,05 |
<0,05 |
0,1 |
32. |
Fluorki |
mg/l |
0,7 |
0,5 |
0,5 |
1,5 |
33. |
Glin |
μg/l |
9,7 |
145 |
6,5 |
200 |
34. |
Indeks Nadmanganianowy |
mg/l |
2,8 |
2,5 |
3,1 |
5 |
35. |
Kadm |
μg/l |
0,23 |
0,1 |
0,1 |
5 |
36. |
Miedź |
mg/l |
0,006 |
0,004 |
0,004 |
2 |
37. |
Nikiel |
μg/l |
1,2 |
1 |
1,7 |
20 |
38. |
Ołów |
μg/l |
1,9 |
1 |
1 |
10 |
39. |
Σ pestycydów |
μg/l |
<0,05 |
<0,05 |
<0,05 |
0,5 |
40. |
Rtęć |
μg/l |
<0,1 |
<0,1 |
<0,1 |
1 |
41. |
Selen |
μg/l |
<1 |
<1 |
<1 |
10 |
42. |
Σ trichloroetenu i tetrachloroetenu |
μg/l |
<2 |
<2 |
<2 |
10 |
43. |
Σ Wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych |
μg/l |
<0,01 |
<0,01 |
<0,01 |
0,1 |
44. |
Σ THM |
μg/l |
<4 |
<4 |
<4 |
100 |
45. |
Chlor wolny |
mg/l |
<0,1 |
<0,1 |
<0,1 |
0,3 |
46. |
Σ chloranów i chlorynów |
mg/l |
0,2 |
0,4 |
0,05 |
0,7 |
47. |
Sumaryczna zawartość wapnia i magnezu |
mg/l CaCO3 |
203 |
249 |
341 |
500 |
* Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 13.11.2015 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz.U. z 2015 r., poz. 1989)
|
Zobacz:
Komunikat Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Kwidzynie o jakości wody.